Categorieën

Bed Linnen / Katoensatijn Dekbedovertrek

Katoensatijn-Dekbedovertrek

Wat is katoen satijn?

Katoen satijn: onze favoriete stof voor op bed! Dit heerlijk zachte katoen is ideaal om onder te slapen want het is zacht, glad én ademend tegelijk. Koel in de zomer en warm in de winter. Kortom, het ideale beddengoed! Maar wat is katoen satijn nu eigenlijk? We leggen het je uit!


 

Katoen satijn, niet te verwarren met..

Katoen satijn wordt nogal eens verward met polyester satijn, de glimmende, gladde stof. Satijn zegt echter niets over het materiaal, maar over de manier van weven. Katoen satijn is 100% natuurlijk katoen en heeft dus ook de fijne eigenschappen van katoen: het ademt en is vochtabsorberend. Een katoen satijnen dekbedovertrek voelt echter veel zachter en gladder aan dan een ‘gewoon’ katoenen dekbedovertrek door de speciale ‘satijnweving’. Bovendien blijven de kleuren op katoen satijn langer mooi.


 

Wat is dat dan, een satijnweving?

Dit is een beetje een technisch verhaal. In een satijnweving wordt het katoen veel dichter op elkaar geweven dan bij katoen perkal of katoen renforcé. Er worden dus meer draden gebruikt. De ‘thread count’ geeft het aantal draden per vierkante inch aan. Hoe hoger de thread count, hoe hoger de kwaliteit en hoe gladder de stof zal zijn. Een dekbedovertrek van 300 TC katoen satijn is dus van extra hoge kwaliteit. In de satijnweving liggen de bovenste inslagdraden los, waardoor de stof bovendien licht gaat glanzen. Katoen satijn voelt dus niet alleen luxe, maar ziet er ook luxe uit!Weergave:


Bezig met laden...

Deco Milano, Dekbedovertrek , hoog kwaliteit 100% Katoensatijn, Paars, Gestreept, 140 x 220 1X kussenslopen

€45,00 € 38,00 * p/stuk

Deco Milano, Dekbedovertrek , hoog kwaliteit 100% Katoensatijn, NIGHT BLUE, Gestreept, 140 x 220 1X kussenslopen

€49,00 € 39,00 * p/stuk

Deco Milano, Dekbedovertrek , hoog kwaliteit 100% Katoensatijn, Creme, Gestreept, 140 x 220 1X kussenslopen

€ 43,00 * p/stuk

Deco Milano, Dekbedovertrek , hoog kwaliteit 100% Katoensatijn, MInt groen, Gestreept, 140 x 220 1x kussenslopen

€ 43,00 * p/stuk

Deco Milano, Dekbedovertrek , hoog kwaliteit 100% Katoensatijn, Baby Blauw 140 x 220 1x kussenslopen

€ 43,00 * p/stuk

Deco Milano, Dekbedovertrek , hoog kwaliteit 100% Katoensatijn, Licht Roze, Gestreept, 140 x 220 1X kussenslopen, gestreept satijnstof.

€ 43,00 * p/stuk

Deco Milano, Dekbedovertrek , hoog kwaliteit 100% Katoensatijn, Donker Rood, Gestreept, 140 x 220 1X kussenslopen

€ 45,00 * p/stuk

Deco Milano, Dekbedovertrek , hoog kwaliteit 100% Katoensatijn, NIGHT BLUE, Gestreept, 140 x 220 1X kussenslopen

€ 45,00 * p/stuk

Deco Milano, Dekbedovertrek , hoog kwaliteit 100% Katoensatijn, Oud Roze, Gestreept, 140 x 220 1X kussenslopen

€55,00 € 45,00 * p/stuk

Deco Milano, Dekbedovertrek , hoog kwaliteit 100% Katoensatijn, Petrol, Gestreept,140 x 220 1X kussenslopen

€ 45,00 * p/stuk

Deco Milano, Dekbedovertrek , hoog kwaliteit 100% Katoensatijn, Zwart, Gestreept, 140 x 220 1X kussenslopen

€ 45,00 * p/stuk

Deco Milano, Dekbedovertrek , hoog kwaliteit 100% Katoensatijn, Donker Rood, 140 x 220 1X kussenslopen

€ 45,00 * p/stuk
Laad meer

Ervaar de voordelen van katoen satijn

Katoen satijn is onze favoriete stof op bed: het is ademend, vochtabsorberend, zacht, glad en licht glanzend. Wat wil je nog meer? Ervaar deze fijne kwaliteit nu zelf en bestel jouw favoriete katoen satijnen dekbedovertrek. Er zijn ook katoen satijnen hoeslakens voor als je echt geen genoeg kunt krijgen van deze fijne stof.

 

5 redenen om te kiezen voor een katoen satijnen dekbedovertrek 

Om deze blog te beginnen leggen wij eerst in het kort uit wat katoen satijn voor materiaal is. Katoen satijn dankt zijn ‘satijn’ aan de manier van weven. Een katoen satijnen dekbedhoes is gemaakt van 100% katoen, satijn geweven. Een satijnen dekbedovertrek bevat bijvoorbeeld vier inslagdraden en één kettingdraad. Door deze techniek toe te passen, kan er zeer licht geweven worden, waardoor de kenmerkende luchtige zachte kwaliteit ontstaat. Katoen satijn wordt dus verkregen door een bepaalde weving van katoen toe te passen. Er zijn diverse redenen waarom katoen satijn een perfect materiaal is voor beddengoed, deze staan hieronder puntsgewijs uitgelegd:

1.    Luxueuze uitstraling
 

Katoen satijn bestaat uit beddengoed van een iets hoger segment. Doordat de garens in satijnbinding zeer dicht op elkaar zijn geweven, is de bovenkant van de stof glanzend. Deze subtiele glans zorgt voor een luxueuze uitstraling. Dit is ook een van de redenen dat katoen satijn niet weg te denken is uit hotels, bed & breakfasts en dergelijke. Het materiaal, met prachtige glans, zorgt ook voor zeer gedetailleerde prints en een hoge kwaliteit. Iedere print op dit overtrek, wordt door de lichte glans nog mooier en vormt een eyecatcher in de slaapkamer! 

2.    Verkoelend

Katoen satijn is een zeer fijn, zacht en comfortabel materiaal om onder te slapen. Het materiaal staat erom bekend, zeer verkoelend te zijn en dus een goede nachtrust garandeert, zeker tijdens de warmere dagen in de zomer bijvoorbeeld. Katoen satijn heeft zijn verkoelende karakter voor een groot deel te danken aan het gebruik van het materiaal katoen. Daardoor neemt het vocht ook snel op en ademt katoen satijn zeer goed.

3.    Kreukvrij 

Een overtrek na het wassen niet hoeven strijken? Dat klinkt toch ideaal! Door de speciale wevingstechniek, waardoor het materiaal katoen satijn ontstaat,  wordt een overtrek kreukvrij. De gladde soepele stof valt als het ware zo weer in de plooi. Wanneer dit netjes wordt uitgehangen, hoeft er niet gestreken te worden en is de glanzende stof weer klaar voor gebruik, zonder kreukels of dergelijke.

 

.    Hygiënisch 

De stof katoen satijn is zeer hygiënisch. Dan vraag je je misschien af waar dit op gebaseerd is? Wij leggen graag uit waarom wij zo enthousiast zijn over de hygiëne van dit materiaal. Een katoen satijnen overtrek (katoen satijnen hoeslaken, kussensloop etc.) kan in bijna alle gevallen gewassen worden op 60 graden. Waar andere materialen dekbedovertrekken soms maar op 40 graden kunnen worden gewassen, steekt katoen satijn erbovenuit met zijn 60 graden! Daarnaast is dit materiaal vrijwel altijd geschikt voor de droger, waarbij de laatste vuilresten en dergelijke eruit worden ‘gedroogd’. Tijdens je slaap verlies je soms wel liters zweet, wel zo fijn dus als je een volgende keer weer onder een fris en schoon overtrek kan kruipen.

5.    Goed voor huid en haar 

Tot slot zijn wij bij het laatste punt aangekomen, ook niet geheel onbelangrijk. Een overtrek van katoen satijn is namelijk ook goed voor de huid en het haar.  Waarom dit is? Door de satijnweving! Satijnen beddengoed zorgt namelijk voor glanzend zijdezacht haar, minder rimpels en het kan tot een zuivere huid leiden. Dit komt door de zachte glans die ontstaan is door de satijnbinding. Daardoor glijd je als het ware over het beddengoed heen en krijg je huid geen kans om te ‘kreuken’ en je haar geen kans om te gaan klitten. Ideaal toch?!

Kortom; katoen satijn is een van de fijnste stoffen voor beddengoed. Het bevat de vele positieve eigenschappen van katoen en is door zijn speciale weving niet alleen mooi voor het oog, maar ook goed voor huid en haar!


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies